GBK ennakko

18.6.2010

FC Blackbirdin miehistö lähtee täynnä itseluottamusta, mutta nöyränä, hakemaan hyvää tulosta viimeviikkoisen maukkaan PK-37-voiton saattelemana. Ottelu käydään Hippoksen nurmella lauantaina 19.6. klo 16.00. Mukaan sairastuvalta nousee ainakin penkille kauden ensimmäisessä ottelussa loukkaantunut Antti Vanhala. Puolustukseen kaivataankin lisää leveyttä, sillä Erkka Pönnin lievä nivusvaiva pitää hänet pois tästä ottelusta. O-P Höynälän ollessa matkoilla alakertaa tulee vahvistamaan JJK:sta Samu Nieminen, joka juniori-ikäisenä saa siirtyä farmiseuraan nopealla aikataululla. Keskikentällä Sampo Ojala yhdessä Stefan Petrescun kanssa saa tehdä täyden päivätyön, että GBK ei saa otetta siellä ja pääse rakentamaan omaa hyökkäystään. Laidoilla ja kärjessä pelaaville Jasin Abahassinelle ja Niko Kautolle soisi jo maalihanojen aukeavan, sillä kovasti he siellä töitä tekevät.


Viime vuonna vastaava ottelu päättyi tasan 1-1, kun GBK tasoitti kyseenalaisella rankkarilla ottelun. Edellisen ottelun GBK hävisi maalilla Santa Clausille, joten vieraat eivät todellakaan halua kokea kahta peräkkäistä tappiota. GBK:n puolustus on ollut kivikova ja se on päästänyt vähiten maaleja koko sarjassa. GBK:n pelaajista peräti kahdeksan on saanut veikkaustähtiä tähän mennessä, joista eniten on saanut Max Åström (6 tähteä), kun puolestaan rastaiden pelaajista tähtiä on herunut vain kolmelle joista Stefan Petrescu on kahminut parhaiten (6 tähteä).


Tällä hetkellä GBK on sarjassa neljäntenä, joten ennakkosuosikkina he Hippokselle saapuvat. Blackbirdin nykyilme on kuitenkin taistelutahtoinen, joten kamppailusta odotetaan tiukkaa vääntöä ja hyvää viihdettä paikan päälle saapuville.