JPS jatkoon Suomen Cupissa

10.2.2011

JPS jatkaa Suomen Cupin 3. kierrokselle

Hipposhallissa pelatussa ottelussa JPS oli parempi numeroin 5-1 (1-1). Blackbirdiltä puuttui muutama avainpelaaja ja sekö lie ollut alun hermoiluun syynä. Heti ottelun alussa puolustukselta lipsahti helppo pallo sivurajasta yli. JPS:n sivurajaheittoa ei seurattu kunnolla ja pallo oli haparointien seurauksena verkon perillä. Tämän jälkeen JPS karvasi kolmella miehellä rajusti kymmenen min. ja pari tekopaikkaa oli lähellä. Pikkuhiljaa FCB-miehistö sai oman pelin juonesta kiinni eikä lähtenyt muuttamaan pelitapaansa. Ensimmäinen tekopaikka oli nopealla Setillä, mutta laukaus meni takatolpan ohi. Jakson loppupuoli oli sitten puolestaan FCB:n hallussa. Valmentaja Paul Taylorin pelaava pelitapa sai JPS:n keskikentän ja puolustuksen muutaman kerran todella sekaisin. Lopulta Seti kaadettiin rankkarin arvoisesti ja kapteeni Sampo Ojala sijoitti varmasti 1-1. 

Toisen jakson alussa FCB:n Frison sai A-P Kesosen oivasta pystysyötöstä tilaisuuden tehdä johtomaalin, mutta mv Tranberg veti jalkatorjunnallaan pitemmän korren. Tilanteen jälkeen peli oli tasaista, mutta vajaan tunnin kohdalla JPS:n karvaus ja pitkä syöttöpeli tuottivat tulosta. FCB:n ryhmitys ei oikein toiminut ja jälleen rajaheiton seurauksena Esko Häyrynen pääsi vapaasti ohjaamaan pallon verkkoon. Sitten Aapo Autio kaksi kertaa ja Jaakko Ahokas kerran pääsivät turhan helposti tekemään loppulukemat. JPS:lle onnea tuleviin koitoksiin.

Vaikka FCB ottelun hävisikin, se piti syöttelevästä pelitavastaan kiinni. Kentän pienuus ja pallon pomppiminen eivät tukeneet tällä kertaa, mutta on mielenkiintoista nähdä kesällä nurmikentällä pelin toimivuus. Jos palloa pystytään pitämään omilla ja syötöt napsahtavat kohdalleen, tulosta tulee varmasti. Aikaa on koko kevät harjoitella.

Kokoonpano: Ville Harvia, Tuomas Hentunen (69 min. Toni Lavia), Matti Kari, Sampo Ojala, Settyslas Loutelamio (72 min. Miika Ekmark), Mikko Wennström (41 min. Frison Owenvbiuqie), Jussi Hartikka (41 min. Ville Santala), Miika Nykänen, Matias Heinonen, A-P Kesonen, Tommi Ekmark. Vaihdossa: Ali Danqi.