Blackbirdille voitto Ku-Fu:sta

10.6.2011

Blackbirdille voitto Ku-Fu:sta

 

10.6.2011

Blackbird haki täyden pistepotin Kuopiosta voittamalla Ku-Fu:n 2-3 (2-1). Ottelun alku ei FCB:n kannalta ollut lainkaan sitä, mitä ajateltiin. Liekö aito nurmi, kuuma sää vai mikä lie ollut syynä. Varsinkaan puolustus ei ollut hereillä ja jokaiselle tuli henkilökohtaisia virheitä. Jo pelin 8. min. sinipaidat menivät johtoon, kun kapteeni Riku Venäläinen pääsi laittamaan pallon maaliin. Ku-Fu pääsi vielä 20. min. kohdalla lisäämään johtonsa 2-0:aan sähläyksien jälkeen. Pikku hiljaa myös FCB pääsi peliin mukaan. Miika Nykänen pelattiin täysin vapaaksi läpiajoon, mutta viimeistely ei onnistunut. Lopulta pienen neppailun jälkeen pääsi Sampo Ojala kaventamaan terävällä vedolla taukolukemiksi 2-1.

Tauolla valmentajat muistuttivat joukkuetta, miten jalkapalloa pitää pelata. Nyt keltaisssa pelanneet vieraat saivatkin otteen haltuunsa ja jakson alkajaisiksi Caius Forsberg pääsi läpi, mutta jälleen laukaus meni päin mv:a. Sitten alkoi tulla tulosta. A-P Kesonen antoi kulman, sai sen takaisin itselleen ja uusi keskitys lähti takatolpalle oikean korkuisena suoraan Caiuksen päähän. Hänellä ei ollut vaikeuksia tasoittaa peliä. Pian perään Caiuksella oli jälleen läpimenomahdollisuus, mutta pallo osui vitosen viivalla käteen. FCB:n rumba vain jatkui ja A-P Kesonen vuorostaan pelattiin karkuun eikä hän erehtynyt; voittomaali 3-2 oli syntynyt. Kaikkiaan läpiajoja oli kuusi ottelun aikana. Myös Ku-Fulla oli jakson aikana pari vaarallista tekopaikkaa, mutta laukausten tarkkuus oli pahasti kadoksissa.

Kokonaisuudessa FCB oli parempi ja hallitsi toista jaksoa melko selvästi. Vastustajan hyökkäykset ajettiin kulmiin tai katkottiin varmasti. Usko omaan tekemiseen toisella jaksolla toi toivotun tuloksen. Lisämausteen voitolle toi nousu kahden maalin takaa voittajaksi. Seuraavaksi kohdataan kotona ensi keskiviikkona KaPa.

Kokoonpano: Matti Salkojärvi, Matti Kari, Sampo Ojala, Stefan Petrescu (89 min. Miika Ekmark), Miika Nykänen (67 min. Ville Santala), Matias Heinonen, Antti-Pekka Kesonen, Caius Forsberg (90+ min. Sami Ekmark), Tommi Ekmark, Simon Walker, Mikko Mutka. Vaihdossa: Jaakko Hilpinen.