JoPS katkaisi Blackbirdin voittoputken

4.7.2011

 

 

Perjantaina oli Blackbirdillä edessä kauden pisin vieraspelimatka kun vastaan asettui Joensuun JoPS. Ottelu pelattiin iltamyöhään rantakylän nurmikentällä. "Böördi" lähti otteluun todella siipirikkoisena kun poissa olivat Simon Walker (matkalla), A-P Kesonen (sääri), Mikko Mutka (polvi), Ville Santala (työ), Tuomas Hentunen (työ) ja Matti Salkojärvi (polvi). Onneksi edustuksen apuun tulivat Ville Veckman (a-jun), Sami Ekmark (a-jun), Settyslas Loutelamio (b-jun) ja maalivahti Ronnie Nygren (a-jun).

Blackbird aloitti ottelun heti virkeästi hallitsemalla kenttätapahtumia energisellä liikkumisella ja melkein koko ensimmäinen puoliaika mentiin "böördin" hallinnassa. 10min kohdalla syntyi ottelun ensimmäinen vaarallinen tilanne kun Stefan ja Sampo pelasivat hienon seinän 16m rajalla, jonka seurauksena Stefu pääsi murtautuu boxin sisään Sampon hienosti zipistä mutta  puolustaja pääsi sen verran häiritsemään että Stefun nosto suuntautui sivuverkkoon. Kymmenisen minuuttia tästä Nykänen päätti katsoa että onko vastustajan mv hereillä ja tykitti 30 metristä tiukan kudin vasurillaan mutta JoPS:n maalilla hyvin esiintynyt Jussi Nevalainen torjui laukauksen niukasti kulmaksi. "Böördi" pääsi vielä monia kertoja laitojen kautta keskittämään ja luomaan tilanteita mutta JoPS puolusti hoiti hyvin Jussi Nevalaisen (mv) avulla tilanteet. Näin puoliajalle mentiin 0-0 lukemissa.

Toinen puoliaika mentiin selvästi tasaisemmissa merkeissä ja JoPS pääsi peliin kiinni. Koko toinen puoliaika mentiin päädystä päätyyn luomalla hienoja tilanteita, valitettavasti JoPS oli se osapuoli jonka sihti oli lopulta parempi osumalla kahdesti "böördin" verkkoon. Ensimmäinen maali syntyi n. 60min kohdalla, kun Pekka Mähösen lähettämä kulmapotku meni suoraan mv Jaakko Hilpisen käsien kautta maaliin. Tilanteessa selvästi JoPS pelaaja häiritsi Jaskaa mutta tuomari ei tätä nähnyt koska maali hyväksyttiin ja pallo vietiin keskipisteelle. Tästä noin kymmenisen min. eteenpäin JoPS pelasi hyvän pallon linjan taakse ja Harri Tolvanen nosti hallitusti Jaskan yli joka oli tullut tilanteessa vastaan. Kummallakin osapuolella oli vielä parisen maalintekopaikkaa mutta loppulukemiksi jäi 2-0 kotivoitto JoPS:lle.

Blackbirdin seuraava ottelu on perjantaina Säynätsalossa kun Ääneskosken Huima saapuu paikalle. Saa nähdä millasen kokoonpanon "böördi" saa jalkeille koska tästä ottelusta ovat varmasti poissa Matias Heinonen, Simon Walker, A-P Kesonen, Matti Salkojärvi (mv) ja Mikko Mutka.

Kokoonpano: Jaakko Hilpinen mv, Tommi Ekmark, Matti Kari, Ville Veckman (80min Ali Danqi), Miika Nykänen, Matias Heinonen, Sampo Ojala (C), Stefan Petrescu, Caius Forsberg, Jussi Hartikka, Settylas Loutelamio (70min Sami Ekmark).

Vaihdossa: Ronnie Nygren (mv).