Blackbird pesi Huiman

8.7.2011

Blackbird pesi Huiman

 

8.7

Kevätkierroksen viimeisessä ottelussaan FCB oli selvästi parempi takavuosien menestysjoukkuetta Huimaa vastaan. Ottelu päättyi selviin 5-1 (2-0) lukemiin. FCB:llä oli useampikin vakioavauksen pelaajista poissa, mutta A- ja B-jun. saatiin hyvin täydennystä. Huimallakin oli paljon farmin perusteella JJK:n A- ja B-jun. mukana.

 

Ottelun alusta asti oli selvää, kumpi peliä vie. Ensimmäisellä jaksolla oli ainakin viisi selvää maalintekopaikkaa, joista tulosta ei kuitenkaan tullut epätarkan viimeistelyn seurauksena. Huimalla puolestaan taisi olla yksi kovempi kaukolaukaus, johon Jaakko Hilpinen sai näppinsä sen verran väliin, että tuloksena oli kulma Huimalle. Kun 32 min. oli pelattu, Stefu lähetti pitkän kaaripallon keskikentältä Huiman puolustuslinjan taakse Ville Santalalle, jonka laukaus onnekkaasti upposi verkon perukoille Huiman mv:n kautta. Kymmenen min. myöhemmin Stefu avasi hyvin laitaan kovalla syötöllä nousseelle Sami Ekmarkille. Hän ajoi päätyyn ja puolustajan estelyistä huolimatta sai tarkan keskityksen maalin takakulmalle. Sieltä oppikirjan mukaan Caius Forsberg puski takakulmaan taukotilanteeksi 2-0.


Toiselle jaksolle tultaessa isännät ottivat Huiman hyökkäykset kiinni jo alkuunsa ja käänsivät pelin nopeasti eteenpäin. Näin saatiin myös rp., kun Caius väänsi itsensä irti 16 sisällä. Puolustaja repi paidasta ja käsistä eikä tuomarilla ollut vaihtoehtoa. Caius sijoitti varmasti vasempaan alanurkkaan. Caiuksella oli muutenkin pari terävää vasemman jalan vetoa, joista toinen kolisutteli tolppaa. Maalinteossa onnistuvat vielä Miika Nykänen ja aivan ottelun lopussa Frison, joka karkasi hienosti aivan vapaaksi Stefun oivallisesta läpisyötöstä. Paremmalla viimeistelyllä olisi pitänyt tehdä pari maalia lisää, kun niihin vapaat paikat järjesteli keskikentällä hyvin rakennellut Stefu. Keskikentällä Sampo Ojala näytti nuorille monta kertaa, miten pallo karvataan pois vastustajalta. Huiman kavennus tuli rp:sta, kun Huimalainen kaatui Böördijalkoihin läpiajossaan. Aluksi Jaska torjui, mutta irtopallon pisti sisään Janne Kuhmonen.


Kaikkiaan kasassa on nyt 19 pistettä ja sarjan kolmas sija. Maalisuhde 21-12 kymmenen ottelun jälkeen. Jo nyt voidaan sanoa, että valmennus on tehnyt oivaa työtä ja pelaajat ovat positiivisella kehitysuralla. Kun työtä tehdään edelleen nöyrästi, tulosta syntyy varmasti joukkueen hitsautuessa yhä paremmin yhteen. Syyskierroksen ensimmäinen ottelu heti sarjajohtaja JPS:aa vastaan 24.7.2011 Vehkalammella.


Kokoonpano: Jaakko Hilpinen (84 min. Ville Harvia), Tuomas Hentunen, Matti Kari, Sampo Ojala (C), Stefan Petrescu, Settyslas Loutelamio (46 min. Frison Owenbiuqie), Miika Nykänen (73 min. Juha Hartikka), Ville Santala (76 min. Miika Ekmark), Caius Forsberg (81 min. Ali Danqi), Tommi Ekmark, Sami Ekmark.