Blackbird vei tiukan taiston

20.8.2011

 

 

Blackbird matkusti perjantaina Jämsänkosken Pallokentälle johon oli saapunut kiitettävästi yleisöä paikalle ja vielä kun kallion päällä oli "Kosken" omat kannattajat vauhdissa niin tunnelma oli mitä mainioin koko ottelun ajan.

Ottelun ensimmäiset 10-15min oli kova vauhtista taistelua paikka paikoin ja jokaisesta pallosta taisteltiin loppuun asti. Kummatkin osapuolet pääsivät puolittaisiin tilanteisiin vuorotellen mutta puolustus ja maalivahdit hoitivat hyvin hommansa. Pelikello näytti n. 20min kun ensimmäinen maali näki päivänvalon. Sampo Ojalaa rikottiin hyökkäyspään keskikentällä jonka seurauksena tuli vapaapotku. "Böördi" käytti nopeasti hyväkseen ilvesläisten nukahduksen ja Sampo zippasi pallon n. 25 metristä hölmistyneen ilvespuolustuksen yli Caiukselle jolla oli helppo työ kiertää mv ja pistää pallo tyhjiin. Tästä ei kuitenkaan ilvesläiset lannistuneet vaan päättivät kuitata takaisin heti 5min jälkeen. Läpi ottelun hyvin ilves paidassa esiintynyt Saigou Jabang murtautui boksin sisään ja Simon Walker ei voinut muuta kuin rikkoa hyökkääjää. Pallo pilkulle ja rankku varmasti sisään, tilanne 1-1. Maalin jälkeen mentiin taas n. 10min tiukkaa taistelua keskikentällä ja periksi ei annettu. 35min kohdalla kuitenkin tapahtui kummia, ilves puolustus pelaa pallon alaspäin maalivahdille joka on vastassa 16 metrissä. Mv:n purku epäonnistuu ja lentää suoraan matala keskikentälle Stefan Petresculle. Stefu ottaa yhdellä kosketuksella pallon haltuun ja lähettää pelivälineen takaisin n. 40 metristä kauniilla kaaripallolla verkon perukoille mv:n yli. Näin päästään tauolle 2-1 "Böördin" johtoasemassa.

Toinen puoliaika alkaa ilvesläisten komennuksessa. "Böördillä" on jäänyt selvästi jalat koppiin ja ilvesläisillä on hyvä ote heti toisen puoliajan alussa. Böördin syöttöpeli ei kulje lähellekään niin hyvin kuin ensimmäisellä puoliajalla jonka seurauksena ilves pääsee hyökkäämään ja luomaan paikkoja liukuhihnalla. 60min kohdalla ilves saa 25m vapaapotkun vaarallisesta paikasta. Viuhuva kuti muuttaa kuitenkin "Böördin" puolustuksesta suuntaa mutta silti hyvin ensimmäisen sarjaottelunsa pelannut Ville Harvia saa näppinsä väliin mutta ei saa liimattua palloa. Puolustajat ovat unessa tilanteessa ja ilvesläinen pääsee kaikessa rauhassa pistää paluupallon sisään tilanteeksi 2-2. Noin 70min kohdalla koko ottelun kovin ottein pelannut ilves toppari rikkoo hyvin kärjessä liikkunutta Caiusta toistamiseen ja joutuu katsomaan toisen kerran keltaista korttia. "Böördi" pääsee pelaamaan ylivoimaa ja sen avulla luomaan hyviä tilanteita ja eikä aikaakaan kun ilves päädyssä soi. Matias Heinonen lähettää keskikentältä pitkän kaaripallon vaihdosta tulleelle a-jun. hyökkääjälle Einari Nenoselle. Ilves mv yrittää tulla vastaan ja nyrkkeillä palloa mutta Einarin pomppu on korkeempi ja hän saa liipattua pallon verkon perukoille ja näin "Böördi" pääsee ottelussa jo kolmannen kerran johtoon. Ilveksellä on vielä lopussa mahdollisuus tasoittaa peli ja "Böördillä" myös mahdollisuus tappaa peli, mutta kummankin puolustus hoitaa tilanteet mallikkaasti.

Ottelu siis päättyy Blackbirdin 3-2 voittoon ja tästä on hyvä jatkaa seuraavaan tiukkaan koitokseen kun Säynätsaloon saapuu sunnuntaina 28.8 KuFu Kuopiosta. KuFu on tällä hetkellä sarjataulukossa 2 sijalla ja taistelee JPS kanssa lohkovoitosta. Joten kova ja mielenkiintoinen ottelu saadaan aikaan. Kaikki viikon päästä sunnuntaina Säynätsaloon kannustamaan "Böördi" voittoon !

 

Kokoonpano:
Ville Harvia (mv), Tuomas Hentunen (Aristote Ingi Mboma), Mikko Mutka, Simon Walker, Matti Kari, Anssi Nurminen (Einari Nenonen), Sampo Ojala (C), Stefan Petrescu, Miika Nykänen (Jussi Hartikka), Matias Heinonen, Caius Forsberg

Vaihdossa:
Sami Ekmark, Tommi Ekmark