Blackbird - Villiketut

5.7.2016

Villiketut veivät viime hetken maalilla pisteet Blackbirdiltä.

Blackbirdin 20-v. juhlaottelu oli sateisesta säästä huolimatta hieno tapahtuma, kun Harjulle saapui reilut 300 henkeä nauttimaan paikalliskamppailusta. Kaikki järjestelyihin osallistuneet ja tapahtuman mahdollistaneet tahot ansaitsevat suuret kiitokset!

Märkä nurmi teki alun aika varovaiseksi molemmille joukkueille. Muutaman minuutin totuttelun jälkeen Böördi sai paremmin pallon tottelemaan ja hallinta oli aika selvää lopullista murtautumista vaille. Villiketut saivat otetta hetkeksi vajaan vartin kohdalla. Sitten alkoi Böördin myllytys ja välejä löydettiin hienosti. Näteillä pallon siirroilla peli oli aika näyttävää. Varsinkin Olli Koittola oli pelipäällä ja hän loi nopeudellaan ja pallon hallinnallaan hyviä tilanteita. Lopulta 24 min kulmalipulla voitetun pallon jälkeen hän pääsi keskittämään maalille, jossa Eetu Parpala pääsi tuikkaamaan 1-0 johdon. Böördillä oli useita tilausuuksia tehdä toinenkin osuma, mutta viimeistely ei onnistunut. Kova prässi aiheutti Villiketuille jatkuvasti harmia. Jakson lopussa vierasjoukkue sai kulman jälkitilanteesta Böördin epäonnistuneen purun jälkeen tasoitettua takanurkkalaukauksella 1-1.

Toisen jakson alku näytti vielä pelin olevan hallussa. Böördin toinen maali oli todella lähellä, kun Vesku pääsi keskittämään päädystä ja Olli K. pääsi puskemaan, mutta Viljala sai kätensä niukasti eteen. Tunnin jälkeen Böördin peli passivoitui vaikka pakka pysyi muuten kasassa. Villiketut alkoi saamaan tilanteita ja lopulta kun painetta ei saatu poikki, sai Arjan rangaista entistä seuraansa tarkalla vedolla. Böördi ei vielä luovuttanut ja Jamin pitkän sivurajaheiton päätteeksi Kimmo pääsi keskittämään maalille. Kalle oli siellä valmiina ja puski tasoituksen 2-2. Viisi minuuttia ennen loppua sai Ketut pari kulmaa peräkkäin ja toisen jälkitilanteesta korkeasta roikusta pääsi Jesse Kopakkala tekemään voittomaalin 2-3. Loppu oli aika kiihkeää molemmin puolin. Iiron pusku aivan lopussa päätyi ylähirteen ja peli päättyi vieraiden voittoon. Ottelun parhaina palkittiin Pandan ja Taffelin tuotteilla Villikettujen Ville Kirvesoja ja Blackbirdin Kalle Kautto.

Seuraava ottelu kesätauon jälkeen on Joensuussa Riverball - FC Blackbird 30.7.2016.

 

Kokoonpano:
Petteri Säntti (mv), Olli Rundgren (66 min. Jami Palsa), Iiro Karimäki, Miika Ekmark, Vesa-Matti Alhonen,  Olli Koittola (66 min. Kimmo Liikanen), Otto Piili (54 min. Tuomas Hentunen), Sampo Ojala, Jose Ikonen (78 min. Tuure Fagerström), Kalle Kautto, Eetu Parpala (82 min. Papy Nkunda)

Vaihdossa: Paavo Lamminsivu (mv), Oula Paattakainen