Blackbird haki pisteet Rantakylästä

30.7.2016

Blackbird lähti pienellä, mutta iskukykyisellä joukolla Joensuuhun hakemaan pisteitä Riverballilta. Se onnistuikin lukemin 1-2 (0-0) ja näin kevään kotitasapeli oli kuitattu.

Ottelu oli kokonaisuutena kuitenkin nihkeä, kuten kesätauon jälkeen oli odotettavissakin. Alku oli lupaava, sillä jo 5 min. kohdalla Sampon keskitykseen sai mv niukasti näppinsä väliin estäen maalin synnyn. Heti perään Josen sivuvapari meni hienokseltaan ohi. Tästä alkoi sateen siivittämä tiukka pallotaistelu, jolloin varsinkin isännät yrittivät laittaa pystypistoja. Böördi koitti rakentaa, mutta vain muutama hyvä  syöttöketju onnistui. Böördin johto oli lähempänä ja parinymmenen min. kohdalla Kalle laukoi ja siitä syntyi kulma. Sen jälkitilanteesta Kallen laukaus pysähtyi ristikkoon. Heti perään puolestaan Rivelballin hyökkääjä pääsi lähes vapaaksi, mutta Petteri tuli vastaan ja hoiti tilanteen. 34 min Olli Koittola pääsi jälleen laidalta nousemaan, mutta laukaus meni mv:n kautta kulmaksi. Heti perään Olli vedettiin saksilla nurin, mutta vain sivuraja oli tuloksena. Ollin nilkka kuitenkin pyörähti ja hän joutui tulemaan vaihtoon. Jakson lopussa Tuurella oli tilaisuus puskea johto-osuma, mutta ohi meni tämäkin Böördin tilanne. Tauolle mentiin tasalukemissa 0-0.

Toisen jakson alku, kuten lähes koko jakso, oli molemmin puolista vääntöä ja taistelua. 53. min Kalle pisti pystyyn Valtterille. Pallo kimposi vastaantulleesta mv:stä uudelleen Valtterille, joka kiitti ja laittoi tyhjiin 0-1. Maalin jälkeen näytti siltä, että lopullinen ratkaisu syntyy milloin tahansa isäntien pelin näyttäessä hermostuneelta. Sitten pudotettiin pakkaa hiukan liikaa ja purkupallot eivät kunnolla onnistuneet. Lopulta 70 min. Nevalainen toi isännät tasoihin. Siitä Riverball näytti saavan hiukan virtaa, mutta Böördi ei häkeltynyt vaan päätti tuoda pinnat kotiin. 76 min. Valtteri pääsi päädystä keskittämään Kallelle, joka harhautti kerralla pari puolustajaa siirtäen pallon vasemmalle jalalle ja sijoitti varmasti takanurkkaan voittomaalin 2-1. Pian Kallen seuraava laukaus osui puolustajan käteen, mutta rp:a  ei vihelletty. Lopun ajan Böördi kontrolloi tilanteita ja ansaitut kolme pistettä lähtivät mukaan.

 

Seuraava ottelu on Viitaniemessä 6.8.2016 klo 16.00, kun vastaan saapuu JIPPO Joensuusta. Tervetuloa kannustamaan Blackbird voittoon!

 

Kokoonpano:
Petteri Säntti (mv), Mikko Mutka, Iiro Karimäki, Miika Ekmark, Vesa-Matti Alhonen (79 min. Jami Palsa), Tuure Fagerström,    Olli Koittola (38 min. Otto Piili), Sampo Ojala, Jose Ikonen, Kalle Kautto, Valtteri Lohi (90 min. Jimi Tamminen)

Vaihdossa: Riku Uus-Leponiemi (mv)