Blackbirdin rutiini riitti

15.9.2017

 

Blackbirdin rutiini riitti voittoon, kun SaPa kaatui 4-2 (1-1) lukemin.

Ensimmäiset pari minuuttia molemmat joukkueet tunnustelivat toistensa pelitapaa kostealla tekonurmella iltavalaistuksessa. Sen jälkeen kotijoukkue alkoi vyöryttämään hyökkäyksiään ja ensimmäisen kympin aikana oli jo pari tilannetta saatu aikaiseksi. Peli kääntyi yhä enemmän Böördin haltuun ja Eetu Parpalalla olikin mainio paikka tehdä johto-osuma, mutta veto jäi heppoiseksi. Myös Valtteri Lohi purjehti pari kertaa hyvin, mutta molemmilla kerroilla hänet kaadettiin eikä edes vaparia tullut tilanteista. Parinkymmmenen minuutin kohdalla oli hiukan sekavampi tuokio, vaikka Jose Ikosen veto menikin niukasti tolpan vierestä ohi. Kun pelikello näytti 27 min, tapahtui erittäin ikävä tilanne. Valtteri ajoi päädystä sisään, harhautti puolustajan ja mv:n. Valtterin jalka jäi pelaajien väliin ja hän kaatui tuskissaan. Peliä ei heti laitettu poikki vaan vasta kun myös Papy kaadettiin alueella. Valtterilta vääntyi nilkka pahasti ja ambulanssi joutui viemään hänet hoitoon. Tilanteessa peli oli pitkään poikki. Tuomitun rangaistuspotkun Eetu laittoi varmasti sisään. Pelin taso kärsi selvästi loukkaantumisesta ja SaPa pääsikin Böördin puolustuksen väliin, kun Otto Puikkonen tasoitti 1-1. Ennen taukoa Böördi vielä yritti johtomaalia, mutta sitä ei syntynyt.

Toiselle jaksolle vieraat tulivat voimakkaasti karvaten. Böördin Papy onnistui kuitenkin tehokkaasti karkaamaan läpi ja vei isännät 2-1 johtoon. Mutta SaPa ei vielä luovuttanut, kun Puikkonen pujotteli itsensä vapaaksi ja laukoi kaukaa ylänurkkaan tasoituksen 2-2. Böördi piti kuitenkin ohjat käsissään ja tekopaikkoja syntyi useita. SaPalaiset tosin yrittivät katkoa ja iskeä nopeita vastahyökkäyksiä. Puolustus kuitenkin selvitti tilanteet. Tunnin kohdalla Papy vapautti Eetun toistamiseen tekopaikkaan ja läpiajon seurauksena Böördi meni 3-2 johtoon. SaPallakin oli mahdollisuus iskeä, mutta karvaus tuotti vain kulman. Kymmenen min ennen loppua Stefan Petrescu keskitti tarkasti maalille, johon Papy tuli voimalla ja puski 4-2 loppulukemat. Kertaalleen Eetun veti vielä osui tolppaan ja lopulta ottelu päättyi Böördin voittoon, vaikkakin Valtterin loukkaantuminen oli kaikkien mielessä.

Seuraavaksi Blackbird kohtaa FCV:n, kun kauden päätösottelu alkaa la 23.9.2017 klo 15.30 Viitaniemessä. Tervetuloa kannustamaan Blackbirdiä!
 

Kokoonpano:
Riku Uus-Leponiemi (mv,), Antti Glad, Tuomas Hentunen (C), Mikko Mutka, Olli Väätäinen, Tuure Fagerstöm, Jose Ikonen, Eetu Parpala, Stefan Petrescu (v), Idriss Papy Nkunda, Valtteri Lohi (27 min Farhad Soltanpanah). Vaihdossa: Olli Piili