FCV vahvempi kauden päätösottelussa

23.9.2017

 

FCV teki tehokkaasti maaleja ja voitti Blackbirdin 2-6 (1-2).

FCV:lla oli vielä teoreettiset mahdollisuudet voittaa lohko ja nousta kakkoseen. Blackbird ei kuitenkaan halunnut antaa mitään ilmaiseksi ja aloittikin pirteästi. FCV puolestaan hyödynsi tilanteensa paremmin, kun 6 min Tomi Karlstedt pääsi tuikkaamaan takanurkkaan 0-1. Blackbird vastasi seuraavasta hyökäyksestä, mutta Tuure Fagersrtömin pusku Olli Väätäisen keskityksestä päätyi tolppaan. Böördi sai keskikenttän haltuun, kunnes taas Karlstedt karkasi 13 min. kohdalla ja nosti Riku Uus-Leponiemen yli tilanteeksi 0-2. Böördi vastasi taas välittömästi, kun Olli Koittola katkaisi keskikentällä ja Stefan Petrescu vapautti Tuuren kavennusmaalin tekoon. Peli aaltoili hetkittäin molempien saadessa pidempiä hyökkäyksiä. Noin 25 min paikkeilla raitapaidoilla oli useampi kulma peräkkäin, mutta tasoitusta ei syntynyt. FCV:llä oli tilaisuus lisätä johtoaan Karlstedtin toimesta, mutta tällä kertaa Riku hoiti tilanteen. 40 min puolestaan Böördin saaman vaparin Eetu Parpala ampui putken kautta yli eikä jaksolla lisäosumia syntynyt.

Toiselle jaksolle puolestaan FCV tuli voimakkaasti. 53 min he halusivat voimakkaammin palloa ja lopulta Juuso Haapasaari karkasi 1-3 maalin tekoon. Muutaman minuutin päästä Jarkko Kosunen viimeisteli helposti 1-4 ja peli oli käytännössä ratkaistu. Olli Koittola halusi vielä nostaa Böördin mukaan ja karvasi alimmalta pelaajalta pallon ja pääsi karkaamaan läpi sekä kaventamaan 2-4. Jatkossa Stefanin vaarallinen vapari päätyi lopulta kulmaksi ja Mikko Mutkan nosto kaukaa jäi hieman vajaaksi. Eetun vapari puolestaan meni mv:n käsien kautta kulmaksi eikä kavennusmaalia syntynyt. Kun kirimaalia ei saatu, pääsi FCV vielä lisäajalla kaunistelemaan vastaiskuista loppulukemiksi 2-6. Näiden osumien jälkeen tuomarin pilli soi loppumisen merkiksi ja Böördi pääsi karistelemaan kauden pölyjä saunailtaan.

Ottelu oli pitkäaikaisen Blackbird-pelaajan Stefan Petrescun viimeinen peli raitapaidassa, sillä hän muuttaa Helsinkiin. Blackbird kiittää hänen panostaan ja toivottaa hänelle hyvää jatkoa myös jalkapallon parissa.

 

Kokoonpano:
Riku Uus-Leponiemi (mv), Antti Glad, Olli Rundgren, Tuomas Hentunen, Tuure Fagerström, Olli Väätäinen, Olli Piili (46 min. Mikko Mutka), Stefan Petrescu (83 min. Htawnei Doh), Olli Koittola, Eetu Parpala (89 min. Farhad Soltanpanah), Idriss Papy Nkunda.