FC Blackbird ei ota vastaan kakkosen sarjapaikkaa

28.9.2018

FC Blackbirdin hallitus on päättänyt olla ottamatta vastaan Palloliiton kakkosen sarjapaikkaa, johon seuralla olisi ollut oikeus voitettuaan Itä-/Keski-Suomen piirin kolmosen. Näin joukkue jatkaa kolmosessa ensi vuonna. Tilanteesta on keskusteltu myös pelaajien kanssa.

Päällimmäiset syyt ratkaisulle ovat aikataulu ja varojen kerääminen. Sarjavaihdos vaatii moninkertaisen budjetin nykyiseen verrattuna. Palloliiton ilmoittautumisaika kakkoseen on viikko oman sarjan päättymisestä. Tällaiseen aikatauluun ei yksikään yhteistyökumppani lupaa minkäänlaista varmuutta sponsoroinnistaan. Yritysten ensi vuoden budjetointi ei ole edes alkanut, joten kukaan ei lupaa mitään. Lisäksi kakkosen näkyvyys verrattuna sponsorirahaan on pieni.

Seura on vahvistumassa ensi kauteen niin pelaajistoltaan kuin taustoiltaankin, joten valmius ottaa ko. tilanne vastaan on muuttumassa niiltä osin seuran puolesta. Palloliiton ilmoittautumisaika sarjapaikan vastaanottamiseen pitäisi olla pidempi, kuten aikaisemmin on ollut. Nyt eivät kaikki kolmosen sarjat edes ole vielä päättyneet, kun ilmoittautuminen vaaditaan. Sarjapaikan vastaanottovahvistus lähempänä loppuvuotta antaa mahdollisuuden varmistaa oma budjetti. Kukaan ei halua ottaa taloudellista riskiä velkaantumisesta, jos budjettia ei saada kokoon. FC Blackbird on aina ollut velaton seura ja haluaa sellaisena pysyäkin.

Seuran pohjimmainen tavoite on edelleenkin valmentaa ja kehittää nuoria pelaajia eteenpäin sekä kilpailullisesti voittaa jokainen ottelu ja oma sarjansa.