Blackbird menetti ensimmäiset pisteensä

30.5.2019

 

FC Blackbirdin vierasottelusta Joensuusta ei ollut kotiintuomisia, kun SC Riverball piti pisteet tuloksella 2-1 (2-0). Kumpikaan joukkueista ei ollut vielä kärsinyt yhtään tappiota ennen illan koitosta. Blackbird aloitti hieman muuttuneella kokoonpanolla varsin pirteästi ja isäntien alkuhermoilu oli kostautua. Neljään minuuttiin oli parikin puolittaista tilannetta. Tomi Petrescu pääsi jo vedolle, mutta River-puolustus häiritsi viime hetkellä ja laukaus jäi torsoksi. Samalla Tomi jouduttiin vaihtamaan, kun takareisi alkoi vaivata. Isäntien kulmasta pääsi Jan Rytilahti iskemään vastaan, mutta päädystä ei palloa saatu kunnon tarjoilupaikalle. 10 min Riverball sai onnekkaan maalin, kun lähes keskikentältä maalille nostettu pallo leijaili Petteri Säntin yli ja isännät siirtyivät johtoon. Pian Böördi oli jo tasoittaa, kun vaparista päästiin puskemaan, mutta mv sai sormensa niukasti väliin. Sitten Riverball alkoi taistella kovaa, eikä antanut Böördille yhtään tilaa. 30 min pelin jälkeen kulmasta sai Riverball sitten puskettua Petterin käsien kautta pallon maaliin ja tilanne jo 2-0. Loppujakso olikin sitten kovaa vääntöä puolin ja toisin.

Toiselle jaksolle Böördi teki kolme vaihtoa ja muutti pelipaikkoja. Se toikin tulosta. Kalle Kauton vapari maalin eteen aiheutti pienen sählingin ja purkupallo osui Mikael Luostarisen olkapäähän, josta pallo meni maaliin. Kavennusmaali syntyi ajassa 47 min. Tämäkin jakso oli kovaa taistelua. Böördin kova painostus ei kuitenkaan tuonut muutamaa hyvää tilannetta enempää ja tasoitusmaali jäi tekemättä. Näin ottelu päättyi isäntien voittoon. Huomioitavaa oli se, että edellisen kerran Blackbird oli poistunut kentältä hävinneenä juuri Riverballille Joensuussa (29.7.-18), joten pitkään ilman tappioita mentiin. Nyt Böördillä on edessään pari harjoitteluviikkoa ennen seuravaa ottelua.

 

Seuraavaksi Blackbird kohtaa paikallisvastustajan JJK Jyväskylän Harjun stadionilla ke 12.6.2019 klo 19.00.

 

Kokoonpano:
Petteri Säntti (mv), Joona Rautamies (C), Oskari Kainulainen (46 min Petri Kataja), Antti Glad, Vesa-Matti Alhonen (46 min Altin Pllana), Tomi Petrescu (5 min Olli Koittola), Kalle Kautto, Mikael Luostarinen, Jasin Abahassine, Jan Rytilahti, Zakaria Abahassine (46 min Jesse Kopakkala). Vaihdossa: Riku Uus-Leponiemi (mv)