Jyväskylän derby meni Böördille

13.6.2019


 

Derbyn lähtökohdat olivat mahtavat keskiviikkona, kun vastaan asettui JJK ja FC Blackbird. Aurinko paistoi, kenttä hyvässä kunnossa, 1012 silmäparia katsomassa sekä kannustamassa. Vielä kun molemmat joukkueet ovat lohkon kärkisijoilla, niin panokset olivat kovat ja kyseessä tietysti myös kunnia.

Jo heti ensimmäisestä minuutista näkyi, että molemmat joukkueet olivat latautuneet otteluun hyvin ja vauhtia sekä tilanteita riitti molemmin puolin. Ensimmäisellä puoliajalla Böördi oli niskan päällä ja pari mahtavaa paikkaa tulikin, mutta valitettavasi pallo ei löytynyt maaliin asti. Olli Koittola katkaisi JJK:n mv harhasyötön ja yritti suoraan ykkösellä kokeilla tyhjään maaliin 20 metristä, mutta veto valitettavasti suuntautui sivuverkkoon. Jesse Kopakkala puolestaan pääsi mv kanssa nokikkain, mutta hänen kutinsa taas puolestaan kilahti tolppaan. JJK:n hyökkäykset Böördin vahva puolustus hoiti hyvin, eikä kotijoukkue päässyt oikein vaarallisille paikoille. Puoliajalle mentiin 0-0 tilanteessa.

Toisella puoliajalla puntit tasoittuivat ja JJK alkoi saamaan juonesta kiinni. Koko ajan pikku hiljaa kotijoukkue alkoi hallitsee vähän enemmän ja loi parempia paikkoja, kun taas Böördillä alkoi jalka painaa ja vierasjoukkue keskittyi tiiviiseen puolustamiseen sekä vaarallisiin vastahyökkäyksiin. JJK oli lähellä mennä johtoon 70min kohdalla, kun Saastamoinen purjehti pallon kanssa boksiin, mutta viime hetkellä Böördi-kapteeni Joona Rautamies liukuu väliin ja pysäytti maalintekoyrityksen. Kun peli oli ihan loppumaisillaan ja molemmat joukkueet tyytymässä tasapeliin, niin 92min kohdalla jotain tapahtui. Tomi Petrescu riistää pallon itselleen ja lähettää laidasta kovan matalan keskityksen JJK:n maalille, johon mv saa näppinsä väliin, mutta sylkee pallon eteensä. Ensimmäisenä irti pallossa on kentälle 68min kohdalla vaihdettu Vesa-Matti Alhonen, joka tuoreilla jaloillaan tykittää 7 metristä hirveän pommin maalin kattoo ja riemu on ylimmillään. Maalin jälkeen JJK kuitenkin sai vielä vaarallisesta paikasta sivuvaparin, jota meni antamaan ex-böördiläinen Olli Pöyliö. Pöyliön vaarallinen keskitys tippui takatolpalle, johon toinen ex-böördiläinen Tuure Fagerström ei aivan yltänyt ja keskitys lipui päädystä yli.

Tähän tilanteeseen tuomari vihelsi pelin päättyneeksi ja Blackbird pääsi juhlimaan derby voittoa lukemin 0-1!

Kokoonpano:
Riku Uus-Leponiemi (mv), Roope Hietanen (68min Vesa-Matti Alhonen), Joona Rautamies (c), Antti Glad (73min Tomi Petrescu), Joona Ala-Porkkunen, Mikael Luostarinen (87min Petri Kataja), Zakaria Abahassine, Jasin Abahassine, Jan Rytilahti, Olli Koittola, Jesse Kopakkala (63min Altin Pllana).

Vaihdossa:
Petteri Säntti (mv), Simon Walker, Lassi Saarikoski