Blackbird kesätauolle sarjajohdossa

6.7.2019

 

Blackbird lähti voitontahtoisena ja sisuuntuneena edellisen JPS-tsapelin jälkeen Hippoksen nurmelle Kuopiolaista Kings SC:a vastaan. Tuloksena olikin maukas 7-0 (2-0) voitto hyvän esityksen jälkeen. Heti alusta lähtien Böördi otti komennon ja ensimmäinen 10- minuuttinen testailtiin vieraiden puolustajien liikkuvuutta. Lopulta pallo pelattiin laitaan Olli Koittolalle, joka kirmasi päätyyn ja syötti maalin etunurkalle Tomi Petresculle. Hän sijoitti ottelun ensimmäisen osumansa ja Blackbird siirtyi 1-0 johtoon. Sitten pelattiinkin seuraavat lähes puoli tuntia lähinnä keski- ja vastustajan puolustusalueella. Ratkaisut antoivat vielä odottaa toivottua tulosta. Viimein 38 min Kalle Kautto vapautti Tomin läpi ja Tomi nosti harkitusti pallon yli vastaantulleen mv:n. Koko jakson aikana taisi vatustaja päästä vain neljä kertaa Böördin mv:n alueelle. Tauolle lähdettiin hyvillä mielin 2-0 lukemissa.

Toiselle jaksolle Böördi lisäsi vielä kaasua ja heti oli tulla tulosta. Maali syntyikin ajassa 50 min, kun Olli ja Zakaria Abahassine pelasivat hyvin yhteen ja Olli viimeisteli maalin edestä 3-0. Paine jatkui kovana ja Roope Hietanen liukui 4-0. Siitä 5 min ja Roope tälläsi Zakarian tarjoilusta 5-0. Tasainen tahti jatkui ja Kings-puolustus joutui kaatamaan Ollin rangaistusalueella. Tomi kävi tekemässä hattutempun pilkulta ja hän siirtyi samalla Böördin maalintekijätilaston kärkeen. Loppulukemat 7-0 syntyivät kulman jölkeen, kun Tommi Karin kovan pallon ohjasi sisään vielä viime kaudella vastustajan riveissä pelannut Oskari Kainulainen. Tänään jokainen osa-alue toimi kuin oppikirjasta ja pakka liikkui yhtenäisenä alusta loppuun. Sarjatauolle Böördi siirtyi näin piikkipaikalta; tosin Warkaus JK voi vielä nousta tasapisteisiin rästiotteluidensa jälkeen.

 

Tauon jälkeen Blackbird matkustaa LehPa:n vieraaksi Joensuuhun la 27.7.2019. Ottelu alkaa klo 16.00.

 

Kokoonpano:
Riku Uus-Leponiemi (mv), Joona Rautamies (C), Simon Walker (79 min Oskari Kainulainen), Antti Glad, Joona Ala-Porkkunen, Roope Hietanen (83 min Mergim Berisha), Kalle Kautto (75 min Altin Pllana), Tomi Petrescu (75 min Jasin Abahassine), Zakaria Abahassine (82 min Jan Rytilahti), Olli Koittola. Vaihdossa: Petri Kataja, Lassi Saarikoski (mv)