Blackbird taisteli pisteen Joensuusta

27.7.2019

Blackbird matkusti lauantaina Joensuuhun LehPan vieraaksi taistellakseen sarjan piikkipaikan takaisin itselleen. Ottelusta odotettiin kovaa helteisen sään lisäksi. Böördillä oli mukana käytännössä kaikki pelaajat, jotka olivat saatavissa. Mukana olivat myös ensikertalaiset Elias Reunamo ja Timi Pettersson. LehPa oli odotetusti hyvin sujuneiden edellisten otteluiden myötä Jippo-vahvistusten kera tasokas yhdistelmä. Ottelun ensimmäiset 10 min molemmat pyrkivät tarkalla pelaamisella varmistamaan oman päädyn. Böördin Jan Rytilahti oli kertaalleen lähellä ryöstää pallon isäntien päädyssä vaarallisella alueella. LehPalla oli hyvä vaparipaikka, mutta suora veto karkasi reilusti yli. 20 min Böördin kulma oli aiheuttaa pientä paniikkia isännille, mutta tilanne kuivui sivurajaheitoksi. 27 min min. kävi ikävästi. LehPan Häkki yritti murtautua vieraiden puolustuksen läpi. Joona Ala-Porkkunen tuli tilanteeseen kovaa ja polvet kolahtivat yhteen. Häkki rikkoi tilanteessa polvensa ja joutui jättämään kentän. Joonalle tuomittiin suora punainen. Tästä alkoi Böördin taistelu alivoimalla ja tilanne saatiin pidettyä 0-0 puoliajalle.

Toinen jaksoi alkoi myös kohtalaisen hyvin, kunnes 50 min purkupallo suuntautui keskelle ja Iiro-Pekka Naakka pääsi kokeilemaan vapaasti. Hänen vetonsa meni perille vastustamattomasti. Pari min myöhemmin Böördi sai pallon komeasti maaliin kulmasta, mutta tuomari hylkäsi sen kyseenalaisesti mv:n häirintänä. Böördi ei kuitenkaan halunnut antaa periksi. 55 min Antti Glad vaihtoi tarkasti puolta ja pallo tuli Janille. Hän vapautti Tomi Petresun, jota LehPa-puolustus joutui rikkomaan alueella. Tomi itse laukoi varmasti tasoituksen 1-1. Böördillä oli loppujakson aikana jopa useampi paikka lähempänä kuin isännillä. Böördi pelasi järkevästi ja LehPalla alkoivat jalat väsyä vieraiden jopa auttaessa kramppaavia isäntiä. Loppulukemat 1-1 jäivät voimaan noin 6 min yliajan jälkeen. Böördille piste maistui alivoiman jälkeen ja sarjan piikkipaikka on taas toistaiseksi hallussa.

 

Seuraavaksi Blackbird kohtaa vieraspelissä ToU:n pe 2.8.2019 klo 19.00 Toivalassa Kuopiossa

 

Kokoonpano:
Riku Uus-Leponiemi (mv), Joona Rautamies (C), Joona Ala-Porkkunen (p), Mikael Luostarinen (27 min Petri Kataja), Antti Glad, Roope Hietanen, Tomi Petrescu (v), Olli Koittola, Jan Rytilahti (90 min Elias Reunamo), Kalle Kautto (88 min Pessi Kangasmetsä), Jesse Kopakkala (46 min Timi Pettersson).