Blackbird voitti Warkaus JK:n toistamiseen

9.8.2019

Blackbirdin syyskierroksen ensimmäiseen kotiotteluun vastustajaksi saapui Warkaus JK. Viearilla oli mukanaan vain valkoiset paidat, ja isännät pelasivat siitä syystä pelin keltaisilla paidoilla. Ottelun alku oli molemmin puolin tarkkaa ja virheitä välttelevää. Peli aaltoili lähinnä keskialueella kummankin katkoessa vastustajan hyökkäyksiä. Böördin ensimmäinen tilanne ja veto olivat 19 min kohdalla, kun Timi Pettersson pienestä kulmasta laukoi mv Oinosen käsiin. Hiljalleen isännät alkoivat saada peliä haltuunsa. 25 min Petri Kataja lähetti Jesse Kopakkalan laidalta nousuun. Hän kesytti pallon hyvin ja laukoi takakulmaan 1-0 johdon Böördille. Isännät saivat tämän jälkeen pidettyä palloa hyvin ja pystyttiin luomaan muutama "nautitaan nautitaan"-tilanne. Selkeitä tekopaikkoja kuitenkiin hukattiin useamman yrittäjän toimesta. Vieraillakin oli yksi vaparitilanne, mutta pienten vaikeuksien jälkeen se kuitenkiin saatiin siivottua. Tauolle mentiin Böördin johdossa.

Toiselle jaksolle Blackbird muutti hiukan pelaajien rooleja ja tilanteita tuli heti. Vieraat myös nostivat linjaansa ja saivatkin puolittaisen tilanteen rajaheitosta sekä pystysyötöstä. 57 min Jasin Abahassine karkasi Warkauden puolustukselta ja hän viimeisteli tyylikkäästi 2-0 johdon. Vieraat pitivät linjansa edelleen ylhäällä ja pyrkivät murtamaan nopeilla pistoilla tai mv:n avauksilla Böördin puolustuksen. He myös jaksoivat pelata fyysisesti, joten tarkkana sai olla koko ajan. 77 min Olli Koittola pääsi livahtamaan päätyyn ja hän keskitti kovaa maalille. Jesse puski rohkeasti keskityksen sisään ja tilanne oli jo 3-0. 80 min Roope Hietanen puolestaan irtautui puolustuksen välistä läpi ja mv Oinonen joutui kaatamaan hänet. Tuomitun rankkarin ampui Jan Rytilahti verkkoon ja 4-0 tilanteen myötä peli oli viimeistään selvä. Lopussa vielä Jasin taiteili itselleen tekopaikan, mutta tolppa esti lisäosuman. Blackbirdissä esiintyi tällä tasolla uusi pelaaja, Kangi Balalo, ensimmäistä kertaa ja hän hoitikin vaihdosta tullessaan oman keskikenttä-alueensa rauhallisen varmasti. Voitto pitää Blackbirdin edelleen sarjakärjessä.

 

Seuraavaksi Blackbird kohtaa vieraspelissä KuKin to 15.8.2019 klo 18.30 Kurkimäellä Kuopiossa.

 

Kokoonpano:
Riku Uus-Leponiemi (mv), Joona Rautamies (C), Antti Glad, Petri Kataja, Simon Walker (84 min Mikael Luostarinen),  Roope Hietanen (84 min Oskari Kainulainen), Zakaria Abahassine, Olli Koittola (84 min Elias Reunamo), Jasin Abahassine, Timi Pettersson (46 min Jan Rytilahti), Kalle Kautto (88 min Pessi Kangasmetsä), Jesse Kopakkala (78 min Kangi Balalo).