Blackbird maksoi kalavelat

31.8.2019

Blackbirdin vieraaksi Viitaniemessä asettui SC Riverball, joka kevätkierroksella oli voittanut Joensuun kohtaamisen 2-1. Böördillä oli näin näyttämisen paikka, miksi se on sarjajohtaja. Ensimmäiset minuutit olivat tasaista ja kokeilevaa. Mutta kauaa ei tarvinnut odottaa, kun jo 6 min. Olli Koittola vapautti Tomi Petrescun ja hän nosti vakuuttavasti yli vastaantulleen mv Jäntin tilanteeksi 1-0. 10 min pelin jälkeen Böördi johti 2-0, kun pienen pyörittelyn jälkeen Jan Rytilahti näki Tomin olevan vapaana. Tomi sijoitti tyylillä vasempaan alanurkkaan illan toisensa. Näin myös maalipörssin johto kasvoi Riverballin Nevalaiseen. Loppujakso mentiinkin sitten käytännössä Böördin määrätessä tahdin. Peli oli kuitenkin hiukan nihkeää, mutta hätää ei ollut missään vaiheessa. Vieraat saivat kerran puolittaisen tilanteen johtuen Böördin komminikointivirheestä, mutta syntynyttä kulmaa eivät vieraat saaneet hyödynnettyä. Välillä Böördin pelaajat halutessaan kehittivät selvän hallinnan ja varsinkin Tommi Kari luki vastustajan syötöt todella hyvin. Tauolle mentiin 2-0 lukemissa.

Toinen jakso oli myös selvää Blackbirdin hallintaa. Heti alussa Ollin keskitys päätyi mv:n käsien kautta ylärimaan. Böördi päätti ratkaista lopullisesti. Pelikellon näyttäessä 49 min nähtiin upea sommitelma, kun Tomi syötti karanneelle Tommille, joka vielä jatkoi tyhjiin Janille. Jan päätti hyökkäykseen tarkkaan vetoon ja taululle numerot 3-0. Yleisö antoi tälle mahtavat aplodit. Paikkoja oli tasaisesti lisämaaleihin monellakin pelaajalla, mutta vasta 82 min Jesse Kopakkala läpiajonsa päätteeksi viimeisteli mv:n kertaalleen torjumasta kimmokkeesta loppulukemat 4-0. Kuvaavaa kenttätapahtumille oli varoitusten runsas määrä, joita vastustajalle kertyi viisi ja Böördille kaksi. Riverball oli jatkuvasti myöhässä ja jalkoihin kopisi tasaiseen tahtiin. Kortit olivat täysin aiheellisia, vaikka Riverballin mielestä Böördi syyllistyi jopa näyttelemiseen! Ei ole kovin helppoa kopauttaa itseään nilkoille kuuluvasti ja saada siitä vielä vapari. Koville se tappio joskus ottaa. Lopulta Riverball myönsi paremman voittaneen.

 

Seuraavaksi Blackbird kohtaa kotonaan Harjulla derbyssä JPS:n, jonka kanssa edellinen ottelu päättyi tasan 2-2 niin ikään Harjulla pelatussa koitoksessa. Ottelu alkaa pe 6.9.2019 klo 19.00. Ottelussa on lipun myynti; Blackbirdin kortilla sisään ja kahvit päälle. Tervetuloa kaikki kannustamaan Blackbird voittoon!

 

Kokoonpano:
Riku Uus-Leponiemi (mv), Joona Rautamies (C), Joona Ala-Porkkunen, Petri Kataja, Jarkko Heimonen, Tommi Kari, Zakaria Abahassine (84 min Mikael Luostarinen), Olli Koittola (78 min Antti Glad), Jan Rytilahti (71 min Altin Pllana), Jasin Abahassine (63 min Idriss Papy Nkunda), Tomi Petrescu (53 min Jesse Kopakkala) . Vaihdossa: Olli Oksanen (mv) ja Oskari Kainulainen