Blackbird voittoon Iisalmessa

21.9.2019

Blackbird lähti vieraspeliin jahtaamaan takaisin sarjan piikkipaikkaa. Siinä se onnistui mainiosti, kun paikallinen PAVE kaatui 1-4 (0-2). Ensimmäisen viisiminuuttisen aikana vierailla oli jo parikin paikkaa. & min Kalle Kautto syötti keskelle Jasin Abahassinelle, joka jatkoi päällä oikeaan laitaan Olli Koittolalle. Olli ajoi päätyyn ja keskitti maalin eteen, jossa Tomi Petrescu taisteli johto-osuman. Heti perään oli kotijoukkuekin jo lähellä onnistua, mutta pallo meni ohi maalin. Seuraavat 15 min PAVE hienokseltaan hallitsi tapahtumia, mutta Böördi-puolustus oli jälleen kerran ohittamaton. Sitten Böördi sai otetta, joka vahvistui jakson loppua kohden. Paikkoja oli useammallakin pelaajalla läpiajoineen, mutta aina jostain joko mv tai puolustaja sai viime hetkellä pelastettua. Taukojohto 0-2 syntyi, kun kulman jälkeen Jasin katkaisi päättäväisyydellään PAVE-puolustuksen purun ja viimeisteli itse vastustamattomasti illan ensimmäisensä aivan jakson lopussa.

Toisen jakson Böördi aloitti vauhdilla ja saikin pari läpiajoa sekä Jarkko Heimosen upean vedon. 55 min Tomi katsoi hyvin ja antoi Jasinille laitaan. Hän ajoi päätyyn ja maalin kulmalta sijoitti 0-3. PAVE koitti laittaa jatkuvasti palloa linjan taakse, mutta Böördi luki ne hyvin ja hallitsi tapahtumia. 65 min Tomi pääsi läpi, mutta mv sai kätensä viime hetkellä väliin. Kalle seurasi kuitenkin tilanteen hyvin ja palautti päädystä pallon maalille, jolloin Tomi pääsi riemukkaasti laukomaan keskelle illan toisen maalinsa. Samalla hän siirtyi takaisin sarjan maalipörssin kärkeen. Böördi olisi voinut tehdä tarkemmalla viimeistelyllään helposti muutaman maalin lisää, mutta sateinen ja liukas nurmi aiheuttivat hiukan pulmia. Lopussa PAVE pääsi kaunistelemaan lukemat 1-4:ään, kun puolustus hieman herpaantui ja Simo Roth tuikkasi keskityksen sisään.

Voitto oli tärkeä Balckbirdille ja se pääsee pinnan sarjajohdossa keskiviikon otteluun JJK Jyväskylää vastaan taistelemaan sarjavoitosta.

Seuraavaksi Blackbird kohtaa siis ke 25.9.2019 JJK Jyväskylän Harjun stadionilla kotiottelussaan klo 19.00. Ottelussa on lipun myynti; Blackbirdin kortilla sisään ja kahvit päälle. Tervetuloa kaikki Harjulle tekemään kolmosen Jyväskylän yleisöennätys ja kannustamaan Böördi voittoon!

Kokoonpano:
Riku Uus-Leponiemi (mv), Joona Rautamies (C), Antti Glad, Simon Walker, Jarkko Heimonen (v), Kalle Kautto (76 min Timi Pettersson), Kangi Balalo (63 min Mikael Luostarinen (v)), Olli Koittola (71 Jesse Kopakkala), Jan Rytilahti (63 min Altin Pllana), Jasin Abahassine (87 min Idriss Papy Nkunda), Tomi Petrescu. Vaihdossa: Petri Kataja