Blackbirdille kauden toinen tappio

25.9.2019

Blackbird koki kauden toisen tappionsa, kun Harjulla pelatussa kotiottelussa JJK Jyväskylä oli parempi maalein 1-3 (0-0). Edellisestä kotitappiosta ehti kulua yli kaksi vuotta, kun kauden 2017 päätösottelussa 23.9. vieraana ollut FCV voitti ko. ottelun. Ottelun alku oli molemmilta tarkkaa. Raitapaidat rymistelivät ensimmäisen kulman. Hiljalleen punanutut saivat pidettyä enemmän palloa, mutta Böördin puolustussuunta ohjasi hyökkäykset laitoihin. Hallinta oli näennäistä, vaikka niistä muutama kulma tulikin. Böördikään ei saanut kunnolla rakennettua tilanteita, mutta vaarallisemmat paikat sillä oli jopa osuman tekoon. 17 min Zakaria Abahassine pääsi puolittaiseen tilanteeseen, mutta viimeistely ei onnistunut. Tomi Petrescu pääsi myös kokeilemaan 16 rajalta vaparia, mutta kova veto meni hiukan yli. 44 min Zakke pääsi myös laidasta murtautumaan, mutta mv torjui vedon niukasti kulmaksi. JJK ei myöskään onnistunut vapareissaan, joten tauolle mentiin 0-0 lukemissa.

Blackbird suoritti tauolla kaksi vaihtoa, ja hallinta siirtyi kotijoukkueelle. Tomilla oli heti alussa puolittainen tekopaikka maalin edessä. 55 min Antti Glad nosti pallon maalille, jossa Tomi taisteli pallon ja siirsi sen Zakkelle. Zakke laukoi Böördin riemukkaaseen 1-0 johtoon. JJK:lla oli pian tasoituspaikka, mutta Antti siivosi viime hetkellä pallon pois. Böördillä oli muutama lisämaalinkin paikka lähellä, mutta viimeistely jäi vajaaksi. 73 min peli sai uuden käänteen, kun erotuomari Laaksonen antoi varsin kyseenalaisen suoran punaisen Blackbird-pelaajalle. Böördi kesti hyvin mukana, kunnes 83 min JK sai flipperipallon survottua maaliin ja tasoitti pelin. Blackbirdin puolustukseen alkoi tulla aukkoja ja 87 min Saastamoinen vei JJK:n johtoon 1-2. Böördi otti riskejä ja nosti rivinsä hakiessaan tasoitusta. JJK käytti tämän hyväkseen ja karkasi kahdella miehellä läpi maalintekoon. Näin loppunumerot 1-3 saivat sinettinsä ja JJK Jyväskylä siirtyi sarjakärkeen Blackbirdin ohi.

Blackbird kiittää katsojia ja tukijoitaan, joita oli ottelua paikanpäälle tullut seuraamaan reilut 750 henkeä. Edessä on vielä kauden päätösottelu, kun Blackbird matkustaa Kingsin vieraaksi Kuopioon la 5.10.2019. Ottelu pelataan Litmasen tekonurmella alkaen klo 15.00.

Kokoonpano:
Riku Uus-Leponiemi (mv), Joona Rautamies (C), Antti Glad, Simon Walker (46 min Mikael Luostarinen), Joona Ala-Porkkunen, Jarkko Heimonen, Kalle Kautto (46 min Timi Pettersson), Jan Rytilahti (p), Zakaria Abahassine (v), Jasin Abahassine, Tomi Petrescu (v) (86 min Jesse Kopakkala). Vaihdossa: Olli Oksanen (mv), Petri Kataja, Altin Pllana, Oskari Kainulainen