Blackbirdin kausi päättyi voittoon

5.10.2019

Kauden viimeisessä ottelu käytiin Kuopiossa Kings SC:n vieraana. Matkaan saatiin vain kolme vaihtomiestä johtuen sairauspoissaoloista, loukkaantumisista ja pelikielloista. Joukkueen leveä taso tuli esiin ja loppulukemat olivat 0-3 (0-2) Böördille ansaitusti. Böördi aloitti jälleen vauhdilla ja tilanteita alkoi syntyä Kingsin alueelle. 20 min aikana isännät pääsivät kertaalleen laukomaan, mutta vaaraa ei ollut. Böördin hyökkäykset olivat vahvoja ja 21 min kohdalla Timi Pettersson kaadettiin rankkarin arvoisesti. Joona Ala-Porkkunen laukoi varmasti alakulmaan 0-1. Puolen tunnin jälkeen Antti Glad jouduttiin vaihtamaan pienen tällin jälkeen ja Böördin rivit olivat hetken aikaa hiukan hajallaan. Tatsi lötyi kuitenkin nopeasti ja vieraiden hallinta jatkui. 42 min Jarkko Heimonen nosti pienten sahausten jälkeen Jasin Abahassinen vapaaksi ja Jasin viimeisteli 0-2 puoliaikalukemiksi.

Toiselle jaksolle Böördi terävöitti edelleen syöttötyöskentelyään. Kings lisäsi kuitenkin pienellä kentällä fyysisyyttä ja tuomarin pilli alkoi soida tiuhaan tahtiin. Böördi ei jäänyt altavastaajaksi vaan käytti voimaa itsekin. Kumpikin halusi hyvän lopun kaudelle ja taistelu oli kovaa. Lopullinen niitti ottelulle saatiin, kun Böördin Altin Pllana hyödynsi nopean rajaheiton. Hän heitti Jasinille, joka jatkoi Zakaria Abahassinelle. Hänellä oli jo selkeä vetopaikka, mutta hän syötti vielä sivuun täysin vapaalle Timille. Timi sai rauhassa siirtää pallon verkkoon. Lopussa molemmilla oli vielä pari kulmaa ja vaparia, mutta puolustukset selvittivät lisämaalien syntymisen. Ottelun jälkeen Böördi suuntasi bussin kohti Jyväskylää ja ansaittua sauna-iltaa.

Blackbirdin kausi päättyi toiseen sijaan kaksi pistettä JJK Jyväskylän takana. Blackbird teki sarjassa eniten maaleja ja maalipörssin voiton , 19 osumaa, jakoivat Tomi Petrescu ja JJK:n Robin Saastamoinen. Blackbird kiittää hyvän kauden pelannutta ja pitkäaikaista pelaajaansa Antti Gladia, joka näillä näkymin on muuttamassa etelä-Suomeen.

Blackbird kiittää myös kaikkia kannattajiaan ja tukijoitaan, jotka mahdollistivat hienon kauden.

Kokoonpano:
Riku Uus-Leponiemi (mv), Joona Rautamies (C), Antti Glad (29 min Jarkko Heimonen), Petri Kataja (v), Joona Ala-Porkkunen (v), Mikael Luostarinen, Timi Pettersson, Kangi Balalo, Altin Pllana, Zakaria Abahassine (v), Jasin Abahassine. Vaihdossa: Olli Oksanen (mv), Kalle Kautto