Juniorit Akatemia

FC Blackbird on toiminut jo yli 20 v. Vuodesta 1996 juniorijoukkueena aloittanut seura on kasvanut miesten joukkueeksi ja vakiinnuttanut paikkansa Keski- ja Itä-Suomen piirissä viime vuosina yhteisen III-sarjan kärkipäässä. Aiemmin seura pelasi neljä vuotta (07-10) peräkkäin II-div. ja rahoituksen keräämisen vaikeuden vuoksi päätti palata III-div. odottamaan parempia taloudellisia aikoja.

Pohjan seuralle loivat Nellu Petrescu ja Jukka Kesonen. Myös Hassan Abahassine toimi mukana usean vuoden ajan C-junnuihin asti. Nellu ja Jukka toimivat valmentajina ja Jukan luotsaama joukkue päätyi junnujoukkueesta aina A-poikiin asti. Myös Nellu valmensi B- ja A-junnuja I-div. kärkipäässä. Böördin oma kasvatti A-P Kesonen löysi tiensä alunperin Mikkelin Palloilijoihin (MP), mutta nykyään on Mikkelin Pallo-Kissojen (MiPK) kapteeni ja Ekmarkin veljekset (Tommi, Miika ja Sami) pelasivat myös Mikkelissä monta vuotta. Nykyään Miika pelaa Helsingissä Atlantiksessa ja Tommi puolestaan toimii Mikkelin Pallo-Kissojen päävalmentajana. JJK:n riveihin menneet Jasin Abahassine ja Settyslas Loutelamio sekä Janne Veija (KTP) ja Sampo Ojala (TamU) ovat Böördin omia kasvatteja. Pitkään Nellun valmennuksen alla olivat myös Tomi Petrescu, Mikko Manninen, Tommi Kari jne. Moni pelaaja on päässyt vähintään II-div. tasolle.

 

 

Mistä juniorijalkapallossa on oikeasti kysymys

Onko meille juniorivalmentajille tärkeämpää voittaa turnaus / piirinmestaruus  vai kasvattaa ja kehitttää pelaajia laadukkaalla valmennuksella?  Unohtamatta sitä, että annetaan jokaiselle pelaajalle tarpeeksi peliaikaa.  Futisyleisölle olisi näin viihdyttävämpi katsoa taitavampaa jalkapalloa.

Suomessa suurin osa juniorivalmentajista ei täytä valmentajavaatimuksia eikä kaikilla ole edes pelaajataustaa.  Tästä johtuen voidaan helposti ohjata nuorta kehittymään väärään suuntaan ja virheitä on myöhemmin vaikea korjata. Pystymmekö parantamaan toimintaamme?

Periaatteemme on saada huipputulos laatuharjoituksilla!

 

Terveisin, Nellu